Windows 10 on valmis – Tuli tänään saataville

Manu Pitkänen
29. heinäkuuta, 2015 9:41

Microsoft on aloittanut tänään odotetusti Windows 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelun 190 maassa. Kuten aiemmin on ilmoitettu, nykyisen Windows 7- tai Windows 8.1 -asennuksen voi päivittää täysin ilmaiseksi Windows 10:een.
Aivan jokainen ei tänään saa vielä mahdollisuutta päivittää tietokonettaan, vaan Microsoft aikoo ennakkoilmoituksensa mukaisesti tuoda päivityksen saataville porrastetusti ennalta-arvaamattomien ongelmien laajuuden minimoimiseksi. Porrastaminen on muutenkin ihan järkevää, sillä päivityksen kysynnän arvioiminen on hankalaa ja linjat voivat mennä helposti tukkoon.
Varmistaakseen, että mahdollisimman moni saa päivitettyä Windows 10:een, Microsoft on sopinut neuvontayhteistyöstä isojen jälleenmyyjien kanssa. Jälleenmyyjiltä voi siis käydä kysymässä neuvoa päivitykseen jos itsellä menee sormi suuhun. Nimettyihin yhteistyökumppaneihin kuuluu esimerkiksi norjalainen Elkjøp, joka on Suomessa toimivan Gigantin taustalla.
Jos olet ollut mukana Windows Insider -testiporukassa ja olet asentanut 10420-koontiversion, niin silloin sinulla on jo käytössä tänään jakeluun tullut ohjelmisto. Testiohjelma jatkuu tämän päivän jälkeenkin, joten pakottavaa syytä vakaaseen käyttöjärjestelmään siirtymiseen ei ole.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Microsoft Windows 8.1 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.