Vihdoin: Google+-pakotus loppuu YouTubessa

Manu Pitkänen
28. heinäkuuta, 2015 10:41

Googlen luoman Google+-yhteisöpalvelun pakkosyöttö alkaa hiljalleen loppua, sillä internetjätti on ilmoittanut katkaisevansa siteet Google+:n ja YouTuben väliltä. Aikaisemmin keväällä hakujätti esitteli uuden Photos-kuvapalvelun, joka ei ole myöskään enää sidoksissa Google+:aan.
Käytännössä Google+:n ja YouTuben siteiden katkaiseminen tarkoittaa sitä, että jatkossa voit kirjautua tavallisella Google-tilillä nettivideopalveluun ja kommentoida sillä videoita – aivan kuten ennen koko Google+-integraatiota. Jatkossa YouTubessa kirjoitettuja kommentteja ei siis julkaista Google+:ssa.
Googlen suoratoisto-, kuva- ja jakopalveluiden johtaja Bradley Horowitz kertoi yhtiön ymmärtäneen, ettei suunnitelmat tehdä Google+:sta kattavaa identiteettipalvelua toimineet käytännössä, minkä vuoksi yhtiö on alkanut perääntyä tekemistään yhteisöpalveluintegraatioista. Horowitzin mukaan Google ei ole kuitenkaan vielä valmis heittämään Google+:aa romukoppaan, vaan sitä aiotaan kehittää jatkossa uusilla keinoilla.
Jos loit aikoinaan Google+-tilin YouTube-integraation vuoksi ja haluat poistaa profiilin, niin se tulee mahdolliseksi lähiaikoina. Google+-tiliä ei tule poistaa nyt, sillä samalla tulet tuhonneeksi oman YouTube-kanavasi.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google Google Plus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.