Windows 10:ssä yllättäviä piilokuluja? Microsoft: Ei ole

Manu Pitkänen
20. heinäkuuta, 2015 14:47

Monet ovat epäilleet Microsoftilla olevan ketunhäntä kainalossa ilmaisen Windows 10 -päivityksen tapauksessa: on epäilty, että ilmaisen käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen tulevista korjauksista voisi joutua maksamaan pätäkkää ohjelmistojätille.
Epäilyksen taustalla on Microsoftin ilmoitus siirtyä uuteen Windows-as-a-Service -malliin, jossa muutaman vuoden syklissä julkaistavien isojen päivitysten sijaan Windows 10:tä aiotaa päivittää jatkuvasti pienimmillä muutoksilla. Tyypillisesti tämänkaltaisiin liiketoimintamalleihin kuuluu jonkinlainen tilausmalli, jossa palvelusta maksetaan jatkuvasti.
Piilokuluja ei tule kuitenkaan löytymään uudesta käyttöjärjestelmästä, vaan Windows 10 -käyttäjille tarjotaan seuraavat 10 vuotta kaikki päivitykset veloituksetta (viisi vuotta Mainstream-tukea ja viisi vuotta lisää Extended-tukea). Tulee kuitenkin huomata, että päivityksiin voi liittyä rautatason vaatimuksia, joita vanhemmat laitteet eivät välttämättä täytä (osa ominaisuuksista ei siten toimi vanhoissa järjestelmissä).

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Windows Microsoft Windows 8 mobiilikäyttöjärjestelmä käyttöjärjestelmät Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.