Windows 10 on nyt "valmis"

Manu Pitkänen
16. heinäkuuta, 2015 14:43

Windows 10 on nyt saatu "valmiiksi" ja Microsoft valmistautuu seuraavaksi käyttöjärjestelmän maailmanlaajuiseen jakeluun, uutisoi The Verge. Windows Insider -testaajat pääsevät jo nyt kokeilemaan valmistunutta ohjelmistoa.
Valmis Windows 10 on koontiversionumeroltaan 10240, johon Windows 7- ja Windows 8 -tietokoneiden käyttäjät voivat päivittää heinäkuun 29. päivän jälkeen. Tiedossa voi olla kuitenkin yllättäviä käänteitä, minkä vuoksi Microsoft voi joutua tekemään pieniä bugikorjauksia ennen käyttöjärjestelmän jakelun aloittamista. Microsoft ei itse vielä julista 10240-koontiversiota valmiiksi, vaan kuvailee sen olevan "hyvin lähellä" lopullista.
Vaikka Windows 10 onkin periaatteessa nyt julkaisukunnossa, ei se kuitenkaan valmistu ikinä. Microsoftin on tarkoitus siirtyä uuteen kehitysmalliin, jossa Windows 10:lle julkaistaan tiheässä tahdissa pienempiä päivityksiä harvakseltaan isojen päivitysten sijaan.
Windows 10 ei tule kaikkien saataville 29. heinäkuuta, vaan Microsoftin suunnitelmana on tuoda käyttöjärjestelmäpäivitys saataville porrastetusti. Päivitysoikeiden saaminen voi kestää päiviä tai viikkoja. Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjät voivat päivittää tietokoneensa "kymppiin" ensi vuoden heinäkuuhun saakka ilmaiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Windows Microsoft Windows 8 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.