AMD julkaisi Fury-näytönohjaimen Sapphiren ja Asuksen erikoisversioilla

Panu Roivas
12. heinäkuuta, 2015 21:23

AMD:n Radeon R9 Furyn arvostelut julkaistiin tällä viikolla, ja kortit saapuvat myyntiin ensi viikon tiistaina.
AMD julkaisi kesäkuun lopulla Fury X -lippulaivamallin, ja nyt vuorossa on leikattu versio, jonka nimestä on karsittu pois X. Radeon R9 Fury käyttää leikattua Fiji-piiriä 3584 stream-prosessorilla, 4 Gt HBM-muistilla ja 50 Mhz pienemmällä ytimen kellotaajuudella, mutta arvostelujen mukaan suorituskyvyltään se on vain n. 5-10% hitaampi kuin 100 dollaria kalliimpi Fury X.

Radeon R9 Fury tulee tarjolle alkuun vain kahden sopimusvalmistajan jäähdytysratkaisuilla. Sapphire Tri-X käyttää AMD:n referenssipiirilevyä, mutta nestejäähdyttimen sijaan käytössä on piirilevyn yli jatkuva kolmen tuulettimen ilmajäähdytin.

Asus on vuorostaan luonut oman piirilevynsä Furylle, ja käytössä on uusi DirectCU III -jäähdytin. Asuksen kortilta löytyy myös Dual-link DVI -liitin, joka puuttuu Sapphiren kortista. Asuksen kortti on myös suositushinnaltaan pari kymppiä Sapphiren korttia kalliimpi.
Arvostelujen mukaan molempien mallien jäähdytysratkaisut toimivat hyvin, ottaen huomioon korkean 275W tehonkulutusarvon. Fury toimii X-mallin tavoin parhaiten 4K-resoluutiolla, mutta varsinkin 1080p-resoluutiolla Nvidian GTX 980 on jo lähestulkoon samalla tasolla.
549 dollarin suositushinnalla R9 Fury asettuu suoraan GTX 980:n (499$) ja 980 Ti:n (649$) väliin. Tiedossa ei ole vielä, tuleeko muut sopimusvalmistajat julkaisemaan omia Fury-mallejaan jatkossa, mutta vain kahden valmistajan korttien julkaisu ei ainakaan lupaile hyvää Furyn saatavuuden kannalta.

Lue myös nämä
Tägit
näytönohjain HBM AMD Radeon R9 Fury
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.