Nyt se alkaa: MTV heivaamassa Silverlight-tekniikan Katsomosta

Manu Pitkänen
1. heinäkuuta, 2015 19:12

Hallelujah! Nyt on koittanut se hetki, jolloin MTV alkaa hylätä Katsomo-nettitelevisiopalvelussa käytetyn Silverlight-tekniikan. Tilalle on Chrome-käyttäjien kohdalla otettu uusi HTML5-standardiin perustuva soitin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Digitoday.
HTML5:n käyttöä videopalveluissa on hidastanut erityisesti siitä puuttuneet käyttöoikeuksienhallintaominaisuudet (DRM), joilla estellään sisältöjen kopiointia omalle kiintolevylle. Muun muassa Googlen ja Netflixin eteenpäin puskemien laajennoksien ansiosta tämä epäkohta saatiin tilkittyä vähän aika sitten.
MTV ei ole luonnollisestikaan pitänyt turhan kovaa kiirettä Katsomossa käytetyn soittimen tekniikan päivittämisessä, mutta lisävauhtia antoi todennäköisesti Googlen keväällä tekemät muutokset Chromeen, minkä seurauksena selain menetti Silverlight-tuen. Katsomoa ei voinut siis enää katsoa suoraan Chromella.
Nyt Chrome-käyttäjille julkaistun HTML5-soittimen ansiosta sisältöjä voi taas katsella, eikä sitä varten tarvitse latailla erikseen mitään lisäosia. HTML5-soitin ei ole vielä toiminnassa Formula 1 -lähetyksissä ja maksullisissa suoratoistokanavissa, mutta MTV:n mukaan nämäkin sisällöt alkavat näkyä HTML5-soittimessa viimeistään alkusyksyllä.
HTML5-soitin ei ole vielä saatavilla muille kuin Chromelle.

Lue myös nämä
Tägit
MTV3 Silverlight MTV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.