Intelin 10 nm Tykkijärvi myöhässä?

Panu Roivas
28. kesäkuuta, 2015 14:49

Intelin tiekartat kertovat, että tänä vuonna julkaistavan Skylake-arkkitehtuurin seuraajan pitäisi olla 10 nanometrin prosessilla valmistettu Cannonlake, mutta viimeisimpien huhujen mukaan matkaan tuleekin välietappi Kaby Lake -nimellä.
Benchlife-sivuston tietojen mukaan Intelillä on ongelmia 10 nm siirtymän kanssa, ja näin ollen yritys tulee julkaisemaan Skylaken jälkeen pienemmän päivityksen 14 nm prosessilla valmistetun Kaby Laken muodossa. Uudesta suunnitelmasta ei ole vielä paljoa tietoa saatavilla, mutta oletettavasti kyseessä on Haswell-arkkitehtuurin tehdyn Devil's Canyon -päivityksen tapainen pienempi muutos.
Aikaisempien tiekarttojen mukaan Intelillä oli jo aikeissa tehdä päivitys Skylakeen työpöytäpuolella, mutta Benchlifen tietojen mukaan Kaby Lake kattaisi myös mobiilipuolen suorittimet. 10 nm tuontanto vaikuttaisi kuitenkin olevan vaikea askel jopa Intelille, ja huhujen mukaan 10 nm prosessissa siirryttäisiin ensimmäistä kertaa pii-germanium-seoksen hyödyntämiseen siruissa.


Lue myös nämä
Tägit
Intel Cannonlake Kaby Lake
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.