Apple sai sen minkä Spotify menetti: Swiftin tuorein albumi valikoimiin

Manu Pitkänen
26. kesäkuuta, 2015 14:53

Suoratoistomusiikin saralla jonkinlaiseksi vapaustaistelijaksi profiloitunut Taylor Swift on ilmoittanut, että viimeaikaisten käänteiden seurauksena hän on päättänyt lisätä 1989-albuminsa 30. kesäkuuta avattavan Apple Musicin valikoimiin.
Viime vuoden lopulla Swift kuvaili suoratoistomusiikkia ison kokoluokan kokeiluksi, jossa hän ei halua olla mukana omalla elämäntyöllään. Samaan aikaan Swift poisti albuminsa Spotifysta, koska palvelun ilmaisversio ei hyödytä artistia tarpeeksi hyvin. Swift ei ole tähän saakka suostunut antamaan oikeuksia 1989-albumiin muillekaan suoratoistopalveluille, vaikka muu tuotanto palvelusta löytyykin.
Swift kritisoi vähän aika sitten Apple Musiciakin blogikirjoituksessaan, koska palvelun kolmen kuukauden ilmaisen kokeilujakson aikana ei aiottu maksaa lainkaan korvauksia artisteille. Applen korvaushaluttomuuden takia Swiftikään ei halunnut lisätä tuoreinta albumiaan palveluun. Kirjoituksen levittyä julkisuudessa, Apple kuitenkin suostui muuttamaan ehtojaan ja maksaa nyt soittokerroista pientä korvausta. Tuolloin ei kuitenkaan ollut vielä tiedossa, että lisääkö Swift albumiaan Apple Musiciin muutoksesta huolimatta.
Taylor Swift on nyt kuitenkin ilmoittanut, että 1989-albumi tulee löytymään Apple Musicin valikoimista. Swiftin mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun hänestä tuntuu oikealta antaa albuminsa suoratoistettavaksi. Perustelu tuntuu hieman ihmeelliseltä, koska esimerkiksi Rdio toimii käytännössä täysin samoilla periaatteilla kuin Apple Music ja maksaa mitä ilmeisimmin suunnilleen saman verran korvauksiakin, mutta siitä huolimatta Swiftin albumia ei löydy palvelusta. Ilmoituksensa yhteydessä Swift korosti, ettei 1989 ole eksklusiivinen Apple Musicille.

After the events of this week, I've decided to put 1989 on Apple Music...and happily so.

-- Taylor Swift (@taylorswift13) 25. kesäkuuta 2015


In case you're wondering if this is some exclusive deal like you've seen Apple do with other artists, it's not.

-- Taylor Swift (@taylorswift13) 25. kesäkuuta 2015


This is simply the first time it's felt right in my gut to stream my album. Thank you, Apple, for your change of heart.

-- Taylor Swift (@taylorswift13) 25. kesäkuuta 2015

Lue myös nämä
Tägit
Apple suoratoisto Taylor Swift Apple Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.