AMD:n Radeon 300-sarja pelkkää uudelleenbrändäystä?

Panu Roivas
14. kesäkuuta, 2015 20:51

AMD:n odotetaan julkaisevan uuden lippulaivamallin Radeon-sarjaan 16. päivä E3-messujen myötä, mutta samalla yritys aikoo ilmeisesti "päivittää" nykyisen 200-sarjan uuten 300-sarjaan.

AMD:n uusien näytönohjainjulkistusten osalta hulabaloo keskittyy enimmäkseen Fiji XT -piiriin, joka tullaan ilmeisesti paljastamaan ensi tiistaina Fury X -nimellä. Huhuosaston mukaan kyseessä saattaa kuitenkin olla lähinnä paperijulkaisu kyseisen mallin osalta, mutta sen sijaan uusia 300-sarjan Radeon-näytönohjaimia on jo ehditty ostella jo kaupoista ennen varsinaista julkaisua.

AMD julkaisi jo aiemmin 300-sarjan OEM-mallit, mutta ilmeisesti samat kortit ovat tulossa myyntiin myös työpöytäpuolella. Valitettavasti mitään uusien ja ihmeellisten piirien kavalkadia ei ole luvassa, vaan 300-sarja perustuu näillä näkymin tiukasti nykyiseen 200-sarjaan, eli kyseessä on lähinnä pienimuotoisia päivityksiä kellotaajuuksien, hinnan ja muistikapasiteetin osalta.


HardOCP:n foorumilta löytyvä kuva XFX R9 390X:n PCB:stä paljastaa Taiwanissa tehdyn Hawaii-piirin


Esimerkiksi Radeon R9 390X käyttää ilmeisesti samaa TSMC:llä valmistettua Hawaii-piiriä kuin 290X, ja erona on vain 8 GB muistimäärä, sekä sopimusvalmistajan versiosta riippuen hieman korkeammat kellotaajuudet. Myös muut julkaistavat mallit perustuvat vanhempiin malleihin.


kuvat: WCCFTech


Mikä tekee asiasta vielä kyseenalaisemman on vastikään vuodetut korttien eurohinnat, jotka ovat ainakin yläpäässä merkittävästi korkeammat kuin nykyisellä 200-sarjalla. Parin päivän päästä nähdään siis, onko AMD:n 300-sarjan korteissa todella mitään ässää hihassa, vai aikooko yritys todella julkaista 300-sarjan kortit vain kaksinkertaisella muistimäärällä ja isommalla hintalapulla varustettuna.

Lue myös nämä
Tägit
näytönohjain AMD Radeon Radeon R9 390X AMD Radeon 300 Series
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.