Apple Musicissa heikompilaatuista musiikkia kuin Spotifyssa?

Manu Pitkänen
10. kesäkuuta, 2015 10:09

Kesäkuun lopulla yli sadassa maassa lanseerattava Apple Music toistaa Slashgearin tietojen mukaan musiikkia 256 kbps:n bittivirralla, mikä on sama kuin iTunesissakin myytävässä musiikissa, mutta alhaisempi kuin kilpailevissa suoratoistopalveluissa.
Esimerkiksi Spotify ja Rdio tarjoavat maksullisissa tilausluokissaan musiikkia 320 kbps:n bittivirralla. Musiikkia toistettiin samalla bittivirralla myös Beatsin suoratoistopalvelussa, joka siirtyi viime vuonna Applen omistukseen.
Spotifyn tapauksessa musiikkikappaleet on pakattu avoimella Ogg Vorbiksella, kun taas Rdio siirsi koko kataloginsa AAC-koodekkiin viime syksynä. Applen käyttämästä koodekista ei ole vielä tietoa, mutta Beatsin palvelussa musiikki on MP3-muodossa.
Pakkausmenetelmien ja bittivirtojen erot aiheuttavat lähes aina keskustelua siitä, miten ne vaikuttavat käytännössä soitetun musiikin laatuun. Kuuleeko Spotifyn 320 kbps:n Ogg-musiikissa eroja 256 kbps:n AAC-audioon verrattuna (jne.)? Loppujen lopulta kyse on vain siitä milloin musiikki on laadultaan riittävän hyvää ja suurempi vaikutus kuuntelukokemukseen löytynee soittoon käytetystä laitteistosta (kaiuttimet ja kuulokkeet).

Lue myös nämä
Tägit
iTunes Apple Spotify suoratoisto Beats Audio Rdio iTunes Radio Beats Electronics Apple Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.