Apple esitteli Maceille uuden käyttöjärjestelmäversion

Matti Robinson
8. kesäkuuta, 2015 20:37

Applen ensimmäinen tuote-esittely WWDC:ssä tänä vuonna oli uusi OS X -käyttöjärjestelmäversio, joka nimettiin Yosemitessa sijaitsevan kallion mukaan El Capitaniksi. El Capitan panostaa erityisesti käyttökokemukseen ja suorituskykyyn.
Mitään mullistavia ominaisuuksia El Capitan ei saanut, mutta paljon pieniä parannuksia ja jopa joitain ominaisuuksia. Sähköpostisovellus sai swipe-eleet, joilla sähköpostin voi merkata tärkeäksi raahaamalla oikealle ja poistaa raahaamalla vasemmalle.
Myös Safaria päivitettiin hieman ja tuotiin pieni, mutta mukava ominaisuus, jolla onnistuu äänekkään tabin löytäminen ja vaimentaminen.
Spotlight kertoo tietoa nyt monipuolisemmin Google Now'n tyyliin ja haku kautta käyttöjärjestelmän tukee puhekielihakua. Mission Control sai uuden näkymän ja samalla tuotiin kahden sovelluksen splitscreen-näkymä sekä uusi täyden ruudun full screen -moodi.
Kaikki tietysti nopeutuu ja esimerkiksi PDF-tiedostojen käyttöön tulee nelinkertainen nopeutus. Viime vuonna iOS:ään tuotu Metal-grafiikka-alusta tuodaan nyt myös Macille. Vielä iOS:ää monipuolisempi Metal for Mac tuo jopa 10 kertaisen nopeutuksen pelien piirtonopeuteen ja Epicin mukaan se nopeutti 70 prosenttia perinteiseen OpenGL:ään verrattuna.
OS X El Capitan saapuu beta-käyttöön heinäkuussa ja syksyllä kaikille.

Lue myös nämä
Tägit
OS X OS X Yosemite OS X El Capitan
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.