Taksipalvelu Uber kehittää kuljettajattomia autoja

Valtteri Ahonen
22. toukokuuta, 2015 12:08

Suomessakin toimintansa aloittanut taksipalvelu Uber on mahdollisesti aikeissa karsia suurimman menoeränsä: itse kuljettajat.
Biz Journalsin mukaan Pittsburghin liikenteessä on nyt tavattu testiajossa ollut Uber-auto. Yhtiö on perustanut kaupunkiin Advanced Research Centerin, jonka tarkoituksena on tutkia muun muassa autoilun turvallisuutta ja automatisointia. Uberin edustajan mukaan valokuvaan saatu auto on yksi yhtiön varhaisista tutkimushankkeista, jolla tutkitaan muun muassa kartoitusta ja turvallisuutta.
Kuljettajien karsiminen palvelun vähentymättä muuttaisi merkittävästi Uberin kulurakennetta. Vuoden 2014 loppuun mennessä maailmassa toimi 160 000 Uber-kuljettajaa. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin, että Uberin kehitystyö kuskittomien autojen kanssa on melko varhaisessa vaiheessa verrattuna moniin kilpailijoihin, jotka ajattavat automaattisia autojaan jo jopa muun liikenteen seassa.
Yksi mielenkiintoinen seikka Uberin omassa kuljettajattomien autojen tekniikassa on, että se kilpailisi sillä suoraan Googlen kanssa, joka on kehittänyt omaa autoaan jo vuosia ja joka on yksi Uberin sijoittajista.

Lue myös nämä
Tägit
kuskiton auto autot Uber
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.