Elokuvastudioilta piraattisivustoille uhkaus: "Lopettakaa 24 tunnissa..."

Matti Robinson
1. toukokuuta, 2015 14:38

Hollywoodin elokuvastudioita edustava elokuvateollisuuden etujärjestö Motion Picture Association (MPA) on TorrentFreakin tietojen mukaan laittanut piraattisivustot selkä seinää vastaan – ainakin näennäisesti. MPA vaatii piraattisivustoja lopettamaan toimintansa vuorokauden kuluessa.
TorrentFreak on saanut yhteydenottoja useiden sivustojen ylläpitäjiltä, jotka ovat kertoneet MPA:n Euroopan jaoston Jan van Voornin sähköpostista, jossa uhkaillaan vastatoimilla, mikäli toiminta ei lopu. Sivustoissa on mukana sekä pienempiä että suuria sivustoja
Sähköpostissa viitataan muun muassa sähköisen kaupankäynnin direktiivin 14. artiklaan. Kyseinen artikla käsittelee tietojen säilytystä (hosting) ja siinä mainitaan laittomien tietojen poistamisesta heti saatuaan tiedon niistä. Van Voornin sähköposti mainitsee jopa elokuvajulisteet, joita sivustoilla käytetään ilman lupaa.
TorrentFreak kertoi tapauksesta eilen ja MPA antoi 24 tunnin varoajan, mutta toistaiseksi suurten sivustojen lopettamisesta ei ole kuultu. MPA:n mukaan kyseessä on tavallinen tapa ilmoittaa sivustoille niiden jakamasta laittomasta sisällöstä. Voi hyvin olla, että mitään massiivista ratsiakampanjaa ei ole käynnissä, vaan MPA yrittää savustaa muutamia sivustoja ulos uhkailulla. Tiettävästi ainakin yksi pieni sivusto on lopettanut sähköpostin vastaanoton jälkeen.
Esimerkin vastaanotetusta sähköpostista löydät TorrentFreakin jutusta.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi MPAA antipiraatti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.