Nopeat mobiililaajakaistat yleistyvät ryminällä - täyttyykö tavoite?

Valtteri Ahonen
18. maaliskuuta, 2015 14:42

Viestintäviraston mukaan vuoden 2014 aikana yli 30 megan mobiililaajakaistojen saatavuus Suomessa on parantunut noin 12 prosenttia.
Mobiilidataa käytetään Suomessa maailman eniten ja se näyttää heijastelevan myös liittymien nopeuksiin. Viestintäviraston mukaan matkaviestinverkossa toteutuettujen nopeiden laajakaistojen saatavuusalue kattaa jo noin 95 prosenttia suomalaisista.
Mobiilidatan käyttö tulee jatkossa kasvamaan entisestään. Sitä tukemaan tarvitaan kuitenkin vielä myös kiinteitä verkkoja. Suomessa vuoden 2014 lopussa kiinteät yli 30 Mbit/s -laajakaistaliittymät tavoittivat 81 prosenttia kotitalouksista. Valokuitukin on ehditty jo vetää noin 53 prosenttiin talouksista.
Suomi on näiden lukujen valossa hyvällä mallilla mitä EU:n tavoitteeseen tulee. Euroopan komissio on digitaalisessa agendassaan määritellyt tavoitteeksi, että jokaisella eurooppalaisella olisi vuoteen 2020 mennessä saatavilla 30 Mbit/s -laajakaistaliittymä. Suomen oman hallituksen vuonna 2008 asettama tavoite oli saada 100 megan yhteys "lähes kaikkien saataville" vuoden 2015 loppuun mennessä.

Lue myös nämä
Tägit
mobiililaajakaista laajakaista Viestintävirasto Laajakaista 2015
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.