Google esitteli uuden Chromebook Pixel -kannettavan

Manu Pitkänen
12. maaliskuuta, 2015 9:23

Pari vuotta sitten julkaistun Chrome OS -pohjaisen Chromebook Pixel -kannettavan tarina jatkuu taas Googlen esiteltyä MacBook Air -tietokoneiden haastajasta uuden sukupolven version.
Päivitetystä Chromebook Pixelistä löytyy kaksin kappalein uusia USB Type C -portteja, joten tietokoneen lataaminen ei luo estettä tiedostojen siirtämiselle tai ulkoisen näytön käytölle. Yhteensopivuus vanhojen laitteiden kanssa on myös otettu huomioon lisäämällä tietokoneen sivuille kaksi tavallista USB 3.0 -porttia. Sivuilta löytyy myls kuulokeliitäntä ja muistikortinlukija.
Edellisen version tapaan Pixelissä on noin 13-tuumainen ja 2560×1700 pikselin "Retina-näyttö", myös tallennustilavaihtoehdot ovat pysyneet samoina (32 ja 64 GB). Suoritin on vaihdettu uuteen viidennen sukupolven Core-prosessoreihin (perusmallissa Core i5-5200U, tehokkaammassa 64 GB:n mallissa Core i7-5600U).
Keskusmuistia 32 gigatavun mallissa on kahdeksan gigatavua, kun taas 64 GB:n "Ludicrous Speed" -mallissa käyttömuistin määrä on kaksinkertainen. Täydestä akusta luvataan riittävän virtaa 12 tunniksi.
Chromebook Pixelin esittelyn yhteydessä Google kertoi myös muuttavansa laiteverkkokauppansa Google Playstä uuteen Google Storeen. Pixel-kannettavaa myydään ainakin toistaiseksi vain Yhdysvalloissa (versiosta riippuen) 999 ja 1299 dollarin hinnoilla.



Lue myös nämä
Tägit
Google Google Play Store Google Play Chromebook Google Chromebook Pixel Google Store
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.