Intel esitteli uudet mobiilipiirit – tulevat Windows 10 -puhelimiin?

Manu Pitkänen
3. maaliskuuta, 2015 11:06

Tietokoneissa Microsoft ja Intel ovat olleet erottamaton parivaljakko, mutta suhde ei ole jatkunut älypuhelimien puolelle. Syykin on täysin luonteva: Intel ei ole pystynyt kilpailemaan Qualcommin Snapdragoneiden kanssa ja toisaalta Windows Phonen markkinaosuus on jäänyt niin pieneksi, että Intelinkin on ollut järkevämpää keskittyä Android-laitteisiin.
Kaavat saattavat kuitenkin rikkoutua lähitulevaisuudessa, sillä Intelin Communication and Devices -yksikön johtaja Aicha Evans kertoi PC Worldille, että Windowsin mobiilialustojen markkinaosuudet voivat vain kasvaa tulevaisuudessa. Windowsin kasvua mobiilissa Evans kuvaili Intelille hyvin tärkeäksi.
Intelin lehdistötiedotteissa ei kuitenkaan vihjailla Windows 10 -pohjaisten älypuhelimien tulosta.
Windows 10 -puhelimista voisi löytyä esimerkiksi 79–249 dollarin älypuhelimiin ja tabletteihin suunniteltu Intel Atom X3 -järjestelmäpiiri, jossa 3G- tai LTE-modeemi on integroitu samalle piirille suorittimen, kuvasignaaliprosessorin ja grafiikkaohjaimen kanssa. Laitevalmistajista Asus ja Jolla ovat sitoutuneet käyttämään Atom X3:a tänä vuonna julkaistavissa laitteissa.
Atom X3:n lisäksi Intelin mobiilipiirimallistosta löytyvät Atom X5 ja X7 (Cherry Trail). Piirit valmistetaan 14 nanometrin tekniikalla ja niissä käytetään Intelin kahdeksannen sukupolven grafiikkaohjainta. X5- ja X7-suorittimet on suunniteltu käytettäväksi 119–499 dollarin tableteissa tai 2-in-1-laitteissa. Ensimmäiset Atom X5- ja X7-laitteet esitellään vielä ennen kesää.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Android Microsoft Intel Windows Phone Intel Atom tabletit Windows 10 Intel Atom X3 Intel Atom X5 Intel Atom X7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.