Joko nyt Dropbox kohtaa voittajansa?

Petteri Pyyny
25. helmikuuta, 2015 9:08

Microsoft ja muut ilmaista tallennustilaa kehittävät tahot ovat katselleet kateellisina jo vuosien ajan Dropboxin nousukiitoa kohti ylivoimaista pilvitallennuspalveluiden ykkössijaa. Useat firmat ovat yrittäneet taklata Dropboxia sen jalustalta tarjoamalla laajempaa ilmaista tallennustilaa, erilaisia ominaisuuksia ja jopa lupauksilla NSA:n välttelystä. Kaikki ovat epäonnistuneet.
Microsoft on nyt kuitenkin päättänyt pistää kaiken peliin: yhtiö alkoi viime viikolla tarjoamaan OneDrive-palvelunsa käyttäjille 100 gigatavua ilmaista tallennustilaa, kun samaan aikaan Dropbox tarjoaa käyttäjilleen ilmaiseksi 2 gigatavua tallennustilaa.
Nyt yhtiö on tarttumassa vihdoin siihen suurimpaan jäljelläolevaan ongelmaan: Dropbox on saatavilla käytännössä kaikilla mahdollisilla käyttöjärjestelmäalustoilla ja tuhannet mitä mielikuvituksellisimmat sovellukset tukevat sitä suoraan omista sovelluksistaan. Voidaan sanoa, että jos käyttöjärjestelmälle ei löydy virallista Dropbox-sovellusta, ainakin sille löytyy kolmannen osapuolen versio. Samoin lähes kaikki tallennusta tarvivat mobiilisovellukset, jne tukevat suoraan Dropboxiin tallentamista.
Nyt Microsoft on päättänyt avata OneDriven API-ohjelmointirajapinnat, toivoen että kehittäjät alkaisivat tukemaan samaan malliin myös yhtiön omaa tallennuspalvelua. API aukeaa kehittäjien käyttöön tänään, joten on todennäköistä että jo lähikuukausina tullaan näkemään vyöry OneDrivea tukevia sovelluksia ja ratkaisuja, niin työpöydällä kuin mobiilissakin.
Näyttääkin pian siltä, että enää Dropboxin mainio "Copy Public Link"-ominaisuus on vielä muilta isoilta kilpailijoilta toteuttamatta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Dropbox OneDrive ohjelmointi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.