SIM-korttien salausavaimet vuotivat – mahdollistaa tietoliikenteen seurannan

Manu Pitkänen
20. helmikuuta, 2015 11:44

Yhdysvaltain ja Britannian turvallisuuvirastot NSA ja GCHQ ovat murtautuneet SIM-kortteja valmistavan Gemalton verkkoon. Tietomurron kautta NSA ja GCHQ pääsivät käsiksi salausavaimiin, joiden avulla voidaan seurata Gemalton SIM-kortteja käyttävien puhelimien tietoliikennettä.
Gemalto valmistaa vuosittain kaksi miljardia SIM-korttia. Yhtiön valikoimiin kuuluu muitakin niin sanotuissa älykorteissa käytettäviä ratkaisuja. Gemalto toimittaa ratkaisuja esimerkiksi sähköisiin ja biometrisiin passeihin sekä sirullisiin ajokortteihin.
NSA:n ja GCHQ:n toteuttama tietomurto selvisi vuodelle 2010 päivätystä dokumentista, jonka The Intercept julkaisi eilen.
Ylen mukaan suomalaiset operaattorit ovat alkaneet selvittää, miten salausavaimien mahdollinen vuotaminen vaikuttaa niiden asiakkaisiin.
Gemalto ei pysty vielä vahvistamaan The Interceptin väitteitä, mutta yhtiö tutkii asiaa parhaillaan. Gemalto huomauttaa omassa kannanotossaan, että turvallisuuspalvelut ovat voineet murtautua muidenkin SIM-korttivalmistajien järjestelmiin.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa DNA SIM-kortti nano-SIM mikro-SIM Sonera Edward Snowden Gemalto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.