Intel vahvisti Core M Skylake-suorittimien julkaisuaikataulun

Panu Roivas
15. helmikuuta, 2015 17:34

Intel julkaisi ensimmäiset Core M -suorittimet Broadwell-arkkitehtuurilla viime syksynä, ja näillä näkymin Broadwellin seuraaja Skylake nähdään myös ensimmäistä kertaa vähävirtaisissa kannettavissa ensi syksynä.
Intelin Broadwell-arkkitehtuuriin perustuvat Core M -suorittimet toivat mukanaan uusia ja entistä ohuempia kannettavia, kuten vasta arvostelemamme Yoga 3 Pron, mutta näiden laitteiden akkukestossa ja suorituskyvyssä on arvostelujen perusteella vielä paljon parannettavaa. Intel lupaakin Skylake-arkkitehtuurin tuovan jopa 35% paremman akkukeston Full HD -videoiden toistossa. Ottaen huomioon, että Skylake on arkkitehtuuriparannus, eikä hyppy pienempään tuotantoprosessiin, energiatehokkuudessa on saavutettu merkittäviä parannuksia.
Intelin CEO Brian Krzanichin kommenttien mukaan uusi Core M on hyvää matkaa tulossa myöhemmin tälle vuodelle. Tarkkaa aikataulua ei ole annettu, mutta todennäköisesti julkaisu ajoittuu edeltäjänsä tapaan syksylle. Core M:n mukana julkaistaan myös päivitetty versio Intelin RealSense 3D -kamerasta, jonka nykyinen versio löytyy muun muassa uudesta Dellin Venue 8 7000 -tabletista.

Lue myös nämä
Tägit
suoritin Skylake Intel Core M
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.