Obama: Kaikkien täytyy oppia koodaamaan

Matti Robinson
14. helmikuuta, 2015 18:27

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kävi Re/code-sivuston haastattelussa puhumassa teknologiasta. Re/coden Kara Swisher kysyi Stanfordin yliopistossa järjestetyssä Valkoisen talon cyberturvallisuuden ja kuluttajasuojan huippukokouksessa Obamalta muun muassa hänen suhteestaan Piilaakson yrityksiin, amerikkalaisten oikeudesta yksityisyyteen sekä teknologiasektorin vähemmistöistä.
Tiukimmat kysymykset kuultiin tietysti yksityisyyteen ja turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä, jotka ovat olleet pinnalla esimerkiksi tapaus Snowdenin sekä Sonyn hakkerointien takia.
Obama kertoi, että häneltä löytyy sympatiaa lainvalvonnalle, vaikka uskoo esimerkiksi vahvaan suojaukseen ja yksityisyyteen. Käytännössä tämän voi tulkita niin, että hän haluaa amerikkalaisille oikeuden yksityisyyteen, mutta ymmärtää esimerkiksi takaovet terrorismin torjuntaan.
Erityisen huomion haastattelussa sai myös opetussektori, jolla Obaman mukaan Yhdysvallat on vain yksinkertaisesti kilpailijoita jäljessä. Presidentin mukaan työpaikkoja menetetään ulkomaille, koska Yhdysvalloissa ei ole tarpeeksi osaavaa teknologiasektorin työvoimaa, ei pelkästään palkkojen takia.
Obama mainitsi myös, että vaikka hänen tyttäret eivät ole toivotulla tavalla panostaneet ohjelmoinnin opetteluun, niin se tulisi aloittaa varhaisessa vaiheessa kaikkien amerikkalaisten. Haastattelussa käsiteltiin myös teknologiasektorin vähemmistöjen tilannetta,
Koko noin 25 minuutin mittainen haastattelu löytyy alta.

Lue myös nämä
Tägit
Barack Obama kyberuhka
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.