Samsungin älytelevisioista nousi poru: Kuuntelee keskustelujasi

Manu Pitkänen
9. helmikuuta, 2015 10:26

Syystä tai toisesta teknologiamediat ovat päättäneet nostaa kovan metelin Samsungin älytelevisioiden tietosuojakäytännöstä, koska televisioiden puhetunnistusominaisuus todella kuuntelee sinun puhettasi. Korealaisyhtiön tietosuojakäytäntöä on verrattu jopa George Orwellin kuuluisassa 1984-teoksessa kuvailtuun dystopiaan..
Samsungin tietosuojakäytäntötekstissä varoitetaan television käyttäjiä siitä, että jos puhetunnistusominaisuus on kytketty päälle ja puhut television läheisyydessä arkaluontoisista asioista, lähetetään puheesi kolmannelle osapuolellelle käsiteltäväksi. Käytännössä tämä tarkoittanee sitä, että Samsung lähettää puheesi nettiyhteyden yli Nuancelle tai muulle puhetunnistusteknologiaa tarjoavalle yhtiölle analysoitavaksi.
Jos et halua puhetunnistuksen lähettävän keskusteluitasi mihinkään, voit kytkeä ominaisuuden pois päältä.
Iso osa puhetunnistuksesta tukeutuu nykypäivänä pilvestä löytyvään laskentatehoon ja algoritmeihin, joten Samsungin palvelu ei eroa juurikaan sen kilpailijoista. Kaikkein yksinkertaisimmat käskyt voidaan suorittaa laitteessa paikallisesti, mutta monimutkaisemmat käskyt tarvitsevat pilvestä löytyvien palvelimien apua.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Smart TV Siri älytelevisio puheohjaus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.