Oululainen tietoturvafirma pelastaa F-Secureen tyytymättömät

Matti Robinson
5. helmikuuta, 2015 14:16

Tunnettu suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure kertoi eilen myyvänsä pilvipalvelu Younitedin. Palvelua myytiin yrityksille erityisesti suomalaistoimijana kilpailussa yhdysvaltalaispilveä vastaan. Nyt sen omistus on kuitenkin siirtymässä rapakon taakse, josta osa asiakkaita tuntee kenties tulleensa petetyksi.
Tähän markkinarakoon vastaa elfCLOUD, oululainen tietoturvayhtiö, jossa mukana on juurikin F-Securella työskennellyt Tuomas Tonteri. Suomalaisasiakkaille tarjotaan siis edelleen suomalaista pilvipalveluosaamista.
Tiedotteessa kerrotaan, että tiedot tallennetaan Suomeen, tuotekehitys tapahtuu Suomessa ja tiedot turvataan käyttäjän laitteessa tehdyllä salausavaimella sekä siirretään vahvasti salattuna. Asiakkaiden toiveet otetaan huomioon ja parhaillaan työn alla on esimerkiksi Jolla-yhteensopivuus.
"Mielestäni olemme edelleen vaiheessa, jossa lähinnä tietotekniset aktiiviharrastajat ovat kuluttaja-asiakkaita pilvitallennuksessa. Enemmistö kuluttajista on vasta heräämässä tietoturvan tärkeyteen", kertoo toimitusjohtaja Tonteri tiedotteesssa. Yhtiö palvelee sekä yritysasiakkaita – joita on suurin osa asiakkaista – että yksityishenkilöitä, jotka ovat pikkuhiljaa oppimassa tiedon turvaamisen tärkeyttä.

Lue myös nämä
Tägit
F-Secure Younited elfCLOUD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.