Dotcom haastaa Skypen: Esitteli MegaChatin

Manu Pitkänen
22. tammikuuta, 2015 10:06

Megaupload-palveluun kohdistuneen poliisiratsian avulla suuren yleisön tietoisuuteen noussut Kim Dotcom on esitellyt Mega-tuotevalikoimaansa uuden palvelun: MegaChatin. Viestipalvelun avulla Dotcom yrittää päihittää videopuheluiden johtavan alustan, Skypen.
MegaChat on käytännössä WebRTC-teknologialla toteutettu videopuhelupalvelu, joten sen käyttö onnistuu suoraan selaimella eikä periaatteessa vaadi tietokoneelle asennettavia ohjelmia. Käyttäjän tulee kuitenkin asentaa selaimeensa MegaChatin edellyttämä laajennos, mutta tarjolle on tuotu Chrome- ja Firefox-laajennokset, joiden sanotaan mahdollistavan paremman suorituskyvyn ja tietoturvan.
Skype ei toimi vielä laajassa mittakaavassa selaimessa, mutta Microsoft on jo esitellyt Internet Explorerissa toimivan Skypen.
MegaChatiin on integroitu Megan tiedostonjakopalvelu, joten tiedostojen vaihtaminen puhelun toisessa päässä olevan henkilön kanssa pitäisi olla sujuvaa. MegaChatissa toimii tällä hetkellä videopuhelut, mutta tekstipohjainen viestittely ja videokonferenssipuhelut mahdollistetaan lähiaikoina.
Viime vuonna Kim Dotcom esitteli musiikin suoratoistoon tarkoitettua Baboom-palvelua.

Lue myös nämä
Tägit
videopuhelu Skype MegaUpload Kim Dotcom Mega WebRTC MegaChat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.