Apple osti Spotifyn yhteistyökumppanin

Manu Pitkänen
21. tammikuuta, 2015 11:34

Apple on ostanut Musicmetric-analytiikkapalvelua kehittäneen Semetricin, kertoo The Guardian.
Britanniassa kaupparekisteriä ylläpitävän Companies Housen julkaisemien tietojen mukaan Semetricin osoite on vaihtunut asianajotoimisto Baker & McKenzien osoitteeksi, joka on myös Apple Europelle merkitty osoite. Lisäksi Applen lakiasianjohtaja Gene Levoff on merkitty Semetricin hallitukseen. Apple kommentoi Telegraphin tietoja tyypillisellä ympäripyöreällä lausahduksella: "Apple ostaa ajoittain pienempiä yhtiöitä, emmekä yleensä kommentoi suunnitelmiamme."
Semetricin kehittämän Musicmetricin avulla levy-yhtiöt pystyvät seuraamaan yhdestä hallintanäkymästä miten musiikkikappaleiden toistot ovat kehittyneet eri palveluissa. Muun muassa Spotify on hyödyntänyt Musicmetriciä. Palvelulla on voinut myös seurata YouTube-toistoja ja viimeisimmän rahoituskierroksen avulla Musicmetric tavoitteli laajentumista e-kirja-, TV-sarja-, elokuva- ja pelimarkkinoille.
Yrityskaupan arvellaan liittyvän Beats Music -suoratoistopalvelun uuteen julkaisuun. Apple osti musiikkipalvelua kehittäneen Beatsin viime vuonna. Huhujen mukaan Apple aikoisi esiasentaa musiikkipalvelunsa myymiinsä laitteisiin.

Lue myös nämä
Tägit
iTunes Apple Spotify Beats Audio Beats Electronics Musicmetric Semetric
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.