Britanniassa kaavaillaan kieltoa salatulle viestittelylle

Matti Robinson
13. tammikuuta, 2015 17:24

Charlie Hebdo -lehteen kohdistuneet viimeaikaiset terrori-iskut ovat laittaneet Euroopan päättäjille lisää painetta. Tämä näkyy nyt Isossa-Britanniassa, jossa pääministeri David Cameron kaavailee kieltoa liian hyvin salatuille viesteille.
Cameron kertoo, että salattuja viestejä tukevat sovellukset mahdollistavat terroristien väliset viestittelyt, niin ettei maan hallituksella ole mitään mahdollisuutta puuttua siihen. Pääministerin mukaan tähän on tultava loppu.
Tarkoituksena on ajaa tiukempi valvonta sisään vuonna 2016 voimaan tulevassa uudessa laissa. Tämä pakottaisi esimerkiksi Whatsappin kaltaisten palveluiden heikentää salausta tai mahdollistaa viranomaisille takaovi viesteihin.
Kokonaan salauksesta luopuminen ei todennäköisesti tule kyseeseen, koska se heikentäisi tietoturvaa liikaa. Ennemmin on mahdollista, että sovellukset poistetaan kyseisen maan sovelluskaupasta, joka ei tietysti poista Cameronin mainitsemaa ongelmaa.
Laki on vielä pitkässä kuusessa, sillä se vaatisi todennäköisesti vähintään, että Cameronin konservatiivit voittaisivat tämän vuoden vaalit. Tämän jälkeenkin vastalauseita kuultaisiin varmasti niin politikoilta kuin yrityksiltä.

Lue myös nämä
Tägit
Iso-Britannia WhatsApp David Cameron
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.