Netflixillä on jopa 30 miljoonaa piilokäyttäjää

Manu Pitkänen
10. tammikuuta, 2015 18:06

Netflix on onnistunut muutamassa vuodessa keräämään suoratoistopalvelulleen ympäri maailmaa 53 miljoonaa maksavaa asiakasta. Virallisesti palvelu on saatavilla Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Länsi- ja Pohjois-Euroopassa. Kymmeniä miljoonia käyttäjiä löytyy kuitenkin virallisen saatavuusalueen ulkopuolella.
The Guardianin mukaan peräti 30 miljoonaa Netflixin asiakkaasta katselee elokuvia ja sarjoja VPN-yhteyden välitykselle. Heistä noin 20 miljoonaa sijaitsee Kiinassa. Asiakkaiden suuri määrä on vahva peruste olla estämästä VPN-yhteyksien käyttöä, vaikka sisältöteollisuus sitä toivoisikin.
Kaikki käyttäjät eivät ole kuitenkaan asiakkaita, sillä Netflix-tunnusten jakamisesta on tullut suosittu ilmiö. Tästä syystä Netflixillä on enemmän käyttäjiä kuin varsinaisia asiakkaita.
Koska Netflixiä käytetään erittäin paljon virallisen saatavuusalueen ulkopuolella, ei yhtiö ala estämään palvelun käyttöä VPN-yhteyksillä heppoisin perustein. Vaikka viime päivinä onkin kohistu uutisesta, jonka mukaan Netflix olisi alkanut estää VPN-käyttäjiä, ei yhtiö ole tehnyt muutoksia aiempaan VPN-politiikkaansa. Sony Picturesin tietomurron yhteydessä vuotaneet tiedot kuitenkin osoittavat, että sisältöteollisuus haluaisi Netflixiltä voimakkaampia toimia VPN-käytön vähentämiseksi.

Lue myös nämä
Tägit
VPN Netflix suoratoisto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.