OP: "Hyökkäyksistä edelleen uusia havaintoja" - taustalla ryhmä suomalaisnuoria?

Valtteri Ahonen
4. tammikuuta, 2015 13:46

Suomalaispankeista ainakin OP ja Nordea ovat viimeaikoina joutuneet poikkeuksellisen mittavien palvelunestohyökkäysten kohteeksi. OP-pankin osalta hyökkäykset kestivät neljä päivää ja niiden ilmoitettiin jo loppuneet, mutta puoli kahden aikaan pankki ilmoitti Facebookissa, että hyökkäyksistä on jälleen saatu uusia havaintoja.
Huolimatta hyökkäyksien aiheuttamien vahinkojen laajuudesta ja niiden kestosta, ei niiden taustalla liene kuitenkaan järin järjestäytynyt organisaatio. MTV:n haastattelema F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo, että hyökkäysten taustalla on luultavasti ryhmä suomalaisnuoria, joiden toimintaa on seurailtu jo noin vuoden ajan. Hyppönen uskoo, että nuoret joutuvat teosta vastuuseen.
Palvelunestohyökkäyksessä verkkopalveluun kohdistetaan niin paljon liikennettä, että palvelun kapasiteetti ei riitä käsittelemään sitä. Näin oikeat asiakkaat eivät pääse käyttämään palvelua.
Hyökkäyksistä pelästyneille on syytä huomauttaa, että asiakkaiden rahat eivät missään vaiheessa olleet vaarassa joutua vääriin käsiin, niiden oikeat omistajat eivät vain päässeet niitä käyttämään.
Sekä Nordean että OP:nn toiminnot ovat jälleen pystyssä eikä kyseessä olleista hyökkäyksistä pitäisi enää olla laajamittaista haittaa.

Lue myös nämä
Tägit
OP-Pohjola palvelunestohyökkäys Nordea verkkopankki
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.