Netflix ryhtyi estämään käyttäjiä? Omaa sijaintia ei saa peitellä

Manu Pitkänen
4. tammikuuta, 2015 10:50

Suoratoistopalvelu Netflixin käyttöä VPN-palveluiden kautta on ryhdytty rajoittamaan, uutisoi TorrentFreak. VPN-palveluita käytetään Netflixin kohdalla siksi, että päästään käsiksi muissa maissa saatavilla olevaan sisältöön.
Vaatimukset VPN-yhteyksien ja muiden paikannuskiertomenetelmien käytön estämiseksi ovat tulleet ilmeisesti Hollywoodista, jossa ei tietenkään haluta että suomalaiset näkevät Yhdysvaltaltojen Netflixissä esitettävää materiaalia jos sisällön esitysoikeuksia ei ole hankittu Suomeen. Netflixin on suostuttava vaatimuksiin, jotta se saisi palveluunsa katsottavaa sisältöä.
Netflix on vasta testaamassa VPN-estoja, joten kaikki käyttäjät eivät välttämättä vielä huomaa mitään eroa vanhaan. Ainakin TorGuard-niminen palveluntarjoaja on kertonut saaneensa käyttäjiltä palautetta, joissa on valitettu Netflixin VPN-estoista. Aiemmin tälläista palautetta ei ole ilmennyt.
TorrentFreakin mukaan Netflix kokeilee parhaillaan eri estomenetelmien toimivuutta. Vaihtoehtona on vertailla esimerkiksi rekisteröidyn sijainnin ja IP-osoitteen sijainnin / mobiililaitteen GPS-koordinaattien aikavyöhykkeitä.
Muutamat VPN-palveluiden tarjoajat ovat jo kertoneet, että ne aikovat kehittää kiertomenetelmiä Netflixin estoihin, mikäli niiden käyttö yleistyy.
Päivitys. Engadgetille puhuneen Netflixin edustajan mukaan yhtiö ei ole tehnyt muutoksia VPN-politiikkaansa.

Lue myös nämä
Tägit
DRM VPN Netflix suoratoisto Hollywood
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.