Gmailin toiminta estettiin kokonaan Kiinassa

Manu Pitkänen
29. joulukuuta, 2014 12:10

Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin toiminta on estetty kokonaan Kiinassa, uutisoi Reuters.
Pääsy palvelun verkkosivustolle on ollut jo estettynä aiemmin, mutta Gmailia pystyi siitä huolimatta käyttämään asiakasohjelmilla IMAP-, SMTP- ja POP3-protokollien avulla. Viimeinen oljenkorsin Gmailin käyttöön katkaistiin viime viikon perjantaina, kuten Googlen palveluraporteista voi päätellä. Kiinalaisten Gmail-käyttäjien on nyt joko siirryttävä muiden sähköpostipalveluiden pariin tai alkaa käyttää Gmailia VPN-yhteyksien kautta.
Googlella ja Kiinalla on ollut erittäin kireät välit vuodesta 2009 lähtien. Kylmät suhteet ovat Googlelle ongelmallisia jo pelkästään Androidin näkökulmasta: Kiinassa myytäväíssä puhelimissa käytetään pääsääntöisesti Androidin avoimen lähdekoodin versiota (AOSP), joista ei löydy Googlen omia palveluita, kuten Google Play -sovelluskauppaa.
The Informationin mukaan Google ja Kiinan viranomaiset neuvottelisivat sopua, jotta Google Play voitaisiin avata maassa ja AOSP:n markkinaosuus saataisiin laskuun.
Kiinalle Google-estot ovat tehneet toisaalta hyvää, sillä sen ansiosta paikalliset yritykset ovat saaneet enemmän elintilaa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Gmail Kiina
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.