Satasen Windows-tabletit tulivat jouluksi Suomeen

Manu Pitkänen
16. joulukuuta, 2014 14:29

Microsoft lupasi keväällä tarjota laitevalmistajille Windowsia ilmaiseksi alle yhdeksän tuuman laitteisiin, mikä mahdollisti käytännössä Windows-tablettien laajentumisen sadan euron hintaluokkaan. Halvat hinnat ovat tulleet mahdolliseksi myös Intelin tukimaksujen ansiosta (mikäli laitteissa käytetään Intelin mobiilisuorittimia). Syksyn aikana näitä laitteita on alkanut virrata suomalaisten kauppojen hyllyille.
HP:n valikoimista löytyy esimerkiksi 32 gigatavun tallennustilalla ja seitsemän tuuman näytöllä (1280x800 pikseliä) varustettu HP Stream 7 5700no. Tablettia myyvät Suomessa esimerkiksi Gigantti ja Multitronic. Hinnat liikkuvat noin 130 eurossa.
Vastaavanlaista tablettia myydään Linx-nimellä Tokmannilla, mutta sen hinta on vain 99 euroa.
Verkkokauppa.comikin on trendissä mukana. Kauppa on tuonut myyntiin oman ProCaster-brändin alla myytävän Yedi 7:n. Tabletti maksaa yhtä paljon kuin edellä mainittu Linx, mutta tallennusmuistia ProCasterissä on vain 16 gigatavua. Kaikkien edellä mainittujen tablettien mukana toimitetaan myös vuoden Office 365 -lisenssi.
Kaikista tableteissa on gigatavu keskusmuistia sekä muistikortinlukija. Linxissä ja ProCasterissä on lisäksi HDMI-paikka sekä kahden megapikselin etukamera (HP:ssä on VGA-tasoinen etukamera).

Lue myös nämä
Tägit
Windows Procaster Windows 8 HP Windows 8.1 HP Stream 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.