Suuri muutos Windowsiin – Microsoft suunnittelee uutta tapaa lyödä rahoiksi

Manu Pitkänen
10. joulukuuta, 2014 9:40

Microsoftin operatiivinen johtaja Kevin Turner paljasti Credit Suissen teknologia-aiheisessa konferenssissa ohjelmistojätin suunnittelevan uutta liiketoimintamallia Windowsin ympärille.
Tähän asti Microsoft on myynyt Windows-ohjelmistoja kuluttajille ja laitevalmistajille, mutta ensi vuodesta alkaen yhtiö aikoo siirtyä uuteen malliin, jonka yksityiskohtia ei haluttu paljastaa vielä tässä vaiheessa. Turnerin mukaan uudessa mallissa huomion keskipisteessä on asiakkaiden pitkällä aikavälillä ostamat palvelut ja lisäosat.
Tänä syksynä Microsoft vuorostaan julkaisi iPhonelle ja iPadille Office-ohjelmat, joilla onnistuu perustason muokkaus ilmaiseksi. Edistyneet muokkausominaisuudet aktivoituvat maksua vastaan. Microsoft saattaa siirtyä vastaavanlaiseen malliin myös Windowsin kohdalla: käyttöjärjestelmän perusominaisuudet ovat ilmaisia, mutta palvelut ja edistyneemmät ominaisuudet olisivat maksullisia. Microsoft ilmoitti jo viime keväänä tarjoavansa Windowsia ilmaiseksi pieninäyttöisiin laitteisiin.
Toinen vaihtoehto olisi pitää koko käyttöjärjestelmä edelleen maksullisena ja periä siitä kuukausi-/vuosimaksua samaan tapaan kuin Adobe tekee Creative Cloudin kohdalla. Microsoft voisi myös lisätä Windowsin nykyiseen vuosimaksulliseen palvelupakettiin, jonka avulla pääsee käsiksi Microsoftin tarjoamiin tärkeimpiin palveluihin (Office 365, Skype Unlimited, Xbox Live Gold ja Xbox Music Pass).

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Microsoft Office Windows 8 käyttöjärjestelmät Windows 8.1 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.