Jolla esitteli Sailfish-tabletin – edullisempi kuin Nokia N1

Manu Pitkänen
19. marraskuuta, 2014 11:11

Nokia N1 ei jäänyt Slushin ainoaksi tablet-julkistukseksi, sillä viime vuonna ensimmäisen älypuhelimensa julkaissut Jolla on paljastanut myös "minikokoisen" täppärin.
Jollan tabletissa on 7,85-tuumainen näyttö, jonka pikselitiheys kohoaa 330 PPI:hin 2048 x 1536 pikselin resoluution ansiosta. Tabletissa käytetään N1:hen tapaan Intelin neliytimistä suoritinta, kahta gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavun tallennusmuistia (Jollassa on microSD-paikka). Takaa löytyy viiden megapikselin ja edestä kahden megapikselin kamera. Tabletista löytyy GPS.
Erikoista Jolla Tabletissa on se, että projekti toteutetaan joukkorahoituksella Indiegogo-palvelun kautta. Ensimmäiset tuhat rahoittajat saavat tabletin itselleen 152 eurolla / 189 dollarilla (ei sisällä veroja) ja toiset tuhat ostajaa joutuvat pulittamaan laitteesta 199 dollaria. Rahoituskampanja on voimassa EU-maissa, Norjassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Intiassa, Kiinassa, Hongkongissa ja Venäjällä. Viime vuonna myyntiin tulleen Jolla-puhelimen tapaan Jolla Tabletista löytyy Sailfish OS -käyttöjärjestelmä.
Jolla Tabletin Indiegogo-sivu löytyyt täältä. Tabletin pitäisi tulla markkinoille ensi vuoden toisella vuosineljänneksellä (huhti-kesäkuu).

Lue myös nämä
Tägit
tabletit Jolla Sailfish
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.