Sonera kasvattaa nettiliittymien nopeuksia

Manu Pitkänen
17. marraskuuta, 2014 13:25

Sonera kertoo nostavansa kuluttajien laajakaistanopeuksia sekä kiinteässä että matkaviestinverkossa. Nopeuden korotus koskee niin sanottua paluukanavaa (upload) eli siirtonopeutta päätelaitteesta verkkoon päin. Muutoksen seurauksena videoiden tai tiedostojen tallentaminen verkkoon onnistuu aiempaa nopeammin.
Upload-nopeuden nosto koskee kiinteissä laajakaistoissa 100/10 ja 50/10 Mbps:n kuituliittymiä, joiden uudet nopeudet ovat 100/100 ja 50/50 Mbps. Nopeudennosto hyödyttää Soneran mukaan asiakkaita, joilla rakennuksen sisäkaapelointi on tehty kuitu- tai ethernet-tasoisesti. Soneran Aito 4G Teho- ja Aito 4G Max -liittymien maksiminopeudet nostetaan 50/50 ja 150/50 megabittiin sekunnissa.
Kuitu- ja 4G-liittymien nopeusmuutosten toteuttaminen alkaa loppuvuoden aikana. Asiakkaalta ei edellytetä toimenpiteitä muutosten takia, eikä nopeuden kasvu vaikuta liittymien hintoihin.
Myös osalle perinteisempää kuparikaapelitekniikkaa hyödyntävien laajakaistaliittymien asiakkaista tarjotaan tekniikan päivittymisen myötä mahdollisuutta nostaa liittymän nopeus 50/10 Mbit/s:iin. Sonera.fi:n Omien Sivujen kautta tehtävästä muutoksesta kerrotaan asiakkaille, jotka ovat päivitetyn tekniikan piirissä.

Lue myös nämä
Tägit
TeliaSonera 4G mobiililaajakaista laajakaista Sonera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.