Sanoittajalle vaatimattomat tienestit yhdestä vuoden 2013 striimatuimmista kappaleista

Sami Koivunen
8. marraskuuta, 2014 22:21

Yhdysvaltalainen soul-muusikko Aloe Blacc kertoo Wirediin kirjoittamassaan tekstissä olevansa tyytymätön suoratoistopalvelujen maksamiin korvauksiin musiikin tekijöille.
Blacc oli mukana Aviciin viime vuoden Wake Me Up -hittikappaleessa sekä sanoittajana että laulajana. Superhitiksi noussut kappale on viimeisen puolentoista vuoden aikana kerännyt yli 168 miljoonaa toistokertaa suoratoistopalvelu Pandorassa. Toistokerroista on maksettu Blaccin mukaan korvauksia yhteensä 12 359 dollaria, jotka on jaettu kolmen sanoittajan ja julkaisijoiden kesken siten, että Blaccin käteen on jäänyt noin 4000 dollaria.
Blacc kritisoi tekstissään mm. korvauksia rajoittavia lakeja, jotka pakottavat muusikot luovuttamaan kappaleensa, kunhan musiikista maksetaan laissa määritelty minimikorvaus.
Suoratoistopalvelujen maksamat korvaukset nousivat jälleen pinnalle poptähti Taylor Swiftin jätettyä suorotoistopalvelu Spotifyn aiemmin tällä viikolla. Swift kommentoi nihkeää suhtautumistaan suoratoistopalveluihin Yahoo Musicin haastattelussa suoraan.

En ole halukas luovuttamaan elämäntyötäni kokeilulle, joka ei mielestäni maksa oikeudenmukaista kompensaatiota sanoittajille, tuottajille, artisteille ja musiikin luojille.
Taylor Swift Yahoo Musicin haastattelussa.

Lue myös nämä
Tägit
musiikki Spotify digitaalinen musiikki Pandora musiikkipalvelu Aloe Blacc Taylor Swift
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.