Puolustusteollisuusjätti teki läpimurron fuusioenergiassa – tuotanto mahdollista 10 vuodessa

Manu Pitkänen
16. lokakuuta, 2014 9:08

Puolustusteollisuusyhtiö Lockheed Martin kertoo tehneensä läpimurron fuusiovoimaloiden suunnittelussa ja pystyvänsä kehittämään energiantuotantoon sopivan kompaktin fuusioreaktorin seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Lockheed Martin ei paljastanut tarkalleen mikä käytännössä on heidän tekemänsä läpimurto, joka mahdollistaa kompaktien fuusiovoimaloiden rakentamisen jo lähivuosina. Yhtiö toteaa kuitenkin lehdistötiedotteessaan (Googlen välimuisti), joka oli uutisen kirjoitushetkellä poistettu Lockheed Martinin verkkosivuilta, että se hyödyntää erilaisia magneettisten koossapitomenetelmien parhaimpia puolia. Heidän lähestymistapansa ansiosta reaktorin kokoa on voitu pienentää 90 prosentilla.
Yhtiön mukaan kehitteillä oleva 100 megawatin voimala on kuorma-auton kokoluokkaa.
Tavoitteena on rakentaa ensimmäinen prototyyppireaktori viiden vuoden sisällä ja ensimmäiset valmiit tuotteet kymmenen vuoden kuluttua. Jää nähtäväksi, onko Lockheed Martin sanojensa mittainen.
Lockheed Martinin Charles Chase piti viime vuoden helmikuussa Solve for X -esitelmän yhtiön suunnittelemasta korkean beta-luvun fuusiovoimalasta, joka eilen illalla julkistettiin virallisesti. Esitelmän voi katsoa alta.


Lue myös nämä
Tägit
Lockheed Martin fuusio energiantuotanto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.