Nvidia lupaa tukea Adaptive-Syncille

Panu Roivas
22. syyskuuta, 2014 20:02

Nvidian kehittämä G-Sync on tällä hetkellä ainoa tarjolla oleva standardi, joka tarjoaa pelaajille vsyncin tuomat edut ilman sen haittoja, mutta VESA:n avoin standardi Adaptive-Sync on tekemässä tuloaan, ja lupaa G-Syncin edut kaikille DP-standardin kautta.
AMD on ajanut uutta FreeSync-projektiaan kilpailijaksi Nvidian G-Syncille jo pitemmän aikaa, mutta VESA:n Adaptive-Synciin perustuva FreeSync on toistaiseksi ollut lähinnä ajatustasolla, sillä sitä tukevia näyttöjä odotetaan markkinoille vasta ensi vuonna. Tähän asti Nvidia on mainostanut G-Syncin tarjoavan saman jo nyt, eikä ole lupautunut tukemaan Adaptive-Syncin kautta toteutettua G-Synciä.
SweClockersin tietojen mukaan tähän on kuitenkin tullut muutos, ja uusien Maxwell-näytönohjainten julkaisun myötä Nvidia on myös päästänyt suustaan vahvistuksen sille, että yritys tulee jatkossa tukemaan myös DisplayPortin Adaptive-Synciä. Kyseessä lienee Nvidian kannalta fiksu veto, sillä näin se tulee saamaan jatkossa G-Sync-tuen myös kannettaviin.
*Päivitys:
Nvidia on kommentoinut Tom's Hardwarelle, ettei huhu Adaptive-Sync -tuesta pitäisi paikkansa. Nähtäväksi siis jää, aikooko Nvidia todella pitäytyä jatkossa ainoastaan omassa standardissaan, vai lipsautettiinko tukilupaus vain ennen aikojaan.

Lue myös nämä
Tägit
Nvidia G-Sync Adaptive-Sync
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.