Microsoft osti Minecraftin kehittäjän

Manu Pitkänen
15. syyskuuta, 2014 16:32

Microsoft on ostanut ruotsalaisen Minecraft-peliä kehittävän Mojangin. Kaupan odotetaan toteutuvan vielä tämän vuoden puolella.
Microsoft maksoi Mojangista 2,5 miljardia dollaria. Ohjelmistojätti arvelee kaupan maksavan itsensä takaisin ensi vuoden kesään mennessä (kirjanpitovuoden 2015 aikana). Minecraft on Microsoftin mukaan yksi historian suosituimmista peleistä, minkä lisäksi sen ympärille on muodostunut vertaansa vailla oleva yhteisö. Peliä on ladattu PC:lle yli 100 miljoonaa kertaa ja sitä on pelattu pelkästään Xbox 360:llä viimeisen kahden vuoden aikana yli kaksi miljardia tuntia.
Minecraftin alustatukea aiotaan laajentaa Microsoftin huomassa entisestään, mikä merkinnee ainakin Windows Phone -version julkaisua. Voi myös olla, että peli aiotaan tuoda myös Oculus-virtuaalilaseille (hanke kuopattiin keväällä Facebook-kaupan julkistuksen myötä).
Pelin loi alun perin ruotsalainen Markus "Notch" Persson vuonna 2009. Persson ilmoitti kaupan julkistamisen yhteydessä, että hän aikoo lähteä yhtiöstä kun kauppa saa viimeisenkin sinetin (mikäli sivu ei aukea, niin tekstin voi käydä lukemassa Pastebin-palvelusta).

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Minecraft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.