Facebook haluaa YouTube-tähdet pois YouTubesta

Manu Pitkänen
12. syyskuuta, 2014 18:48

Facebook ei paljastanut syyttä viime sunnuntaina, että yhteisöpalvelussa katsotaan nykyään videoita yli miljardi kertaa päivässä. Wall Street Journalin tietojen mukaan Facebook olisi ottanut yhteyttä YouTuben suosituimpiin sisällöntuottajiin ja pyytänyt heitä julkaisemaan videoitaan jatkossa Facebookissa Googlen omistaman videopalvelun lisäksi.
Nettivideoiden tuottajat käyttävät tällä hetkellä Facebookia ja muita yhteisöpalveluita ollakseen yhteydessä faneihinsa, mutta rahan he tekevät YouTuben puolella. Facebook haluaisi muuttaa tilannetta niin, että se olisi jatkossa yhteydenpitokanavan lisäksi nettivideoiden julkaisualusta. Tätä kautta Facebook pääsisi kiinni videomainosten ympärillä liikkuvaan rahaan.
Walt Disneyn keväällä ostama Maker Studios -verkosto on jo kokeillut YouTube-hittien julkaisua Facebookissa. Niin on tehnyt myös Fullscreen-verkostoon kuuluva ja pieruhuumorilla monet hurmannut Jack Vale. Valen mukaan tulokset ovat olleet häkellyttäviä, joskaan rahaa Facebookin kautta ei ole vielä irronnut. Hän aikoo kuitenkin jatkaa Facebook-kokeilua.
Facebook on luvannut kehittää yhteisöpalvelun ominaisuuksia nettivideoalustana. Tulossa on esimerkiksi katselumetriikkaa sekä "samankaltaisia videoita" -ehdotusjärjestelmä, molemmat ominaisuudet löytyvät jo YouTubesta. Vuosi sitten Facebook otti käyttöön automaattisesti käynnistyvät videot uutisvirrassa.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google Facebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.