Lähes viiden miljoonan Gmail-osoitteen tietoja jaetaan netissä

Manu Pitkänen
11. syyskuuta, 2014 9:22

Venäläisellä bitcoin-foorumilla julkaistiin eilen noin noin viidestä miljoonasta sähköpostiosoitteesta koostuva lista. Alkuperäisestä tiedostosta löyty myös osoitteiden salasanat, mutta päivitetyllä listalla on enää vain sähköpostiosoitteet.
Suurin osa eli noin 4,8 miljoonaa sähköpostiosoitetta on rekisteröity Googlen Gmail-palveluun ja noin 120 000 osoitetta on rekisteröity venäläisen Yandexin sähköpostipalveluun. Osoitteiden alkuperää ei vielä tiedetä, mutta Googlen mukaan he eivät ole havainneet merkkejä siitä, että heidän järjestelmiinsä olisi murtauduttu.
Listan julkaisijoiden mukaan noin 60 prosenttia salasanoista olisi toimivia. Googlen tekemän analyysin mukaan kuitenkin alle kaksi prosenttia vuodetuista sähköpostiosoitteiden ja salasanojen yhdistelmää olisi toimivia (n. 100 000 kpl). Google aikoo seurata haavoittuvien tunnusten mahdollista väärinkäyttöä tehostetusti.
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan vuodetut sähköpostiosoitetiedot eivät muodosta merkittävää uhkaa suomalaisille internetin käyttäjille.

Lue myös nämä
Tägit
Google Gmail tietovuoto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.