Microsoftilta tulossa "uskomaton Windows 9 -tarjous" Windows XP -käyttäjille

Manu Pitkänen
27. elokuuta, 2014 9:58

Microsoft aikoo tuoda Windows XP -käyttäjien ulottuville "uskomattoman tarjouksen", jonka avulla he voisivat siirtyä Windows 9:ään, kertoo venäläistaustainen vuotaja WZOR. Tarjouksen luonteesta tai yksityiskohdista ei ole vielä tietoa. Microsoftin on määrä esitellä syyskuun lopulla Windows 9:n Tech Preview -ennakkoversio.
WZOR on ollut hyvin hajulla Microsoftin tekemisistä, joten hänen sanojaan kannattaa kuunnella (mutta epäilevä asenne ei ole ikinä huhujen kohdalla pahasta).
Windows 8.1 -käyttäjille annetaan WZORin mukaan mahdollisuus päivittää Windows 9:ään ilmaiseksi, mutta OEM- tai Retail-versioiden omistajat voivat joutua maksamaan päivityksestä 20 dollaria. Aiemmin on pidetty mahdollisena myös sitä, että Windows 7:n käyttäjätkin pääsisivät päivittämään Windows 9:ään ilmaiseksi.
Windows 9:n tiedetään sisältävän Käynnistä-valikon (korvaa aloitusnäkymän työpöytälaitteissa), mahdollisuuden käyttää Metro-sovelluksia työpöydällä ikkunoituina ja virtuaaliset työpöydät. Oikopolkupalkista ollaan luopumassa. Tapahtumaruuduista on myös tehty interaktiivisia, eli käyttäjä voisi tehdä tiettyjä toimintoja tapahtumaruudusta käsin (ilman sovelluksen avaamista). Käyttöjärjestelmässä kerrotaan olevan myös ilmoituskeskus ja Cortanakin voi saapua työpöydälle.
WZORin mukaan Windows 9 sisältäisi yhteensopivuuden Ultra HD -televisioiden 3D-tilan kanssa sekä mahdollisuuden varmuuskopioida pilveen. Vuotajan mukaan Microsoft kehittäisi ominaisuutta, jonka avulla pilveen tallennettuja varmuuskopioita voisi virtualisoida.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8.1 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.