Sonera ja DNA rakentaa yhteisen 4G-verkon Itä- ja Pohjois-Suomeen

Manu Pitkänen
20. elokuuta, 2014 9:33

DNA ja Sonera ovat päättäneet rakentaa yhteisen matkapuhelinverkon, minkä avulla operaattorit laajentavat 4G-verkkoaan Pohjois- ja Itä-Suomeen. Yhteisverkossa käytetään molempien operaattoreiden 800 MHz:n taajuusalueen huutokaupassa ostamia taajuuksia.
Yhteisverkko kattaa Suomen pinta-alasta noin puolet ja väestöstä 15 prosenttia. Lehdistötiedotteen mukaan vastaavaanlaista matkapuhelinverkon yhteisrakentamista ei ole aiemmin kokeiltu Suomessa. Verkon suunnittelee ja rakentaa Suomen Yhteisverkko Oy -niminen yhtiö, josta Sonera omistaa 51 prosenttia ja DNA 49 prosenttia.
800 megahertsin LTE-verkon rakentaminen pääsi vauhtiin Suomessa tänä vuonna. Elisa on verkon pystyttämisessä kaikkein pisimmällä ja sen LTE-verkko kattaa jo huomattavia alueita Itä-Suomesta (Elisan kuuluvuuskartta). DNA:lla ja Soneralla 4G-verkot on pystytetty lähinnä kaikkein tiheimmin asutuille alueille (Soneran kuuluvuuskartta, DNA:n kuuluvuuskartta)
- Olen erittäin iloinen, että voimme tehdä yhteistyötä Soneran kanssa nopeiden ja kattavien tietoliikenneyhteyksien tarjoamiseksi Pohjois- ja Itä-Suomeen. Tuleva yhteistyö verkon rakentamisessa edistää merkittävästi haja-asutusalueiden verkkopalveluiden teknistä laatua. Tällä maantieteellisesti erittäin laajalla alueella nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentamisen järkevin vaihtoehto on ehdottomasti matkaviestinverkko, DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen kommentoi.
- Sopimus on myös erityisen merkittävä kuuluvuuden parantamiseksi näillä alueilla tukiasemamäärien kasvaessa, kun DNA:n tukiasemapaikkojen ja mastojen lisäksi yhteiskäyttöön saadaan myös laaja määrä Soneran nykyisiä tukiasemapaikkoja ja mastoja. Sopimuksen myötä saamme myös merkittävät kustannussäästöt, mistä johtuen voimme toteuttaa 4G-verkon rakentamisen aiemmin suunniteltuja, erillisiä verkkoja nopeammin, Leinonen jatkaa.

Lue myös nämä
Tägit
DNA Elisa LTE 4G Sonera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.