Facebookin käyttäjillä meni tunteisiin: Messenger-pakkoa ihmetellään

Manu Pitkänen
9. elokuuta, 2014 19:23

Tietokoneella ja selaimen kautta käytettävissä sovelluksissa tai verkkopalveluissa kattavuus on ollut tärkeä asia, mutta mobiilissa on voimassa erilaiset lait. Kehittäjien tavoitteena on tehdä mobiilisovelluksista yksinkertaisia ja tiettyyn tarkoitukseen soveltuvia, niihin ei haluta ylimääräisiä rönsyjä.
There's an app for that -ajattelu on kuitenkin saattanut mennä Facebookin kohdalla jo turhankin pitkälle. Käyttäjät ovat nimittäin alkaneet protestoida vähän aika sitten voimaan tullutta Facebook Messengerin ja Facebook-sovelluksen pakkoerotusta. Facebookin uusimmassa pääsovelluksessa ei voi enää lähettää tuttaville yksityisviestejä, viestien lähettelyä varten puhelimeen pitää asentaa Facebook Messenger.
Facebook perusteli erotusta mm. nopeammalla viestittelyllä, pikaviestiominaisuuksiin panostuksella ja kevyemmällä sovelluksella. Vaikka sovellusten eriyttäminen nopeuttanee viestittelyä, yhteisöpalvelun todellinen syy muutokselle lienee oman jalanjäljen kasvattaminen ihmisten puhelimissa, joista saattaa löytyä jo Facebookin lisäksi Instagram, WhatsApp, Moves, Bolt, Slingshot ja Facebook Paper.
Käyttäjien jakeluun Facebookin päätös ei tunnu menevän, minkä takia sovelluskaupoissa on alkanut ropista Facebook Messengerille yhden tähden arvosteluja. Palvelun käyttäjät ihmettelevät miksi heidän pitää asennella uusia sovelluksia puhelimiin, kun aiemmin sama onnistui keskitetysti yhden sovelluksen sisällä.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.