Yli miljardi salasanaa varastettu – tietoturvayhtiö yritti heti rahastaa sillä

Manu Pitkänen
6. elokuuta, 2014 9:31

The New York Timesin mukaan joukko venäläisiä krakkereita on onnistunut saamaan haltuunsa jopa 1,2 miljardia käyttäjätunnusta ja salasanaa eri verkkopalveluihin. Joukossa on myös noin 500 miljoonaa sähköpostiosoitetta.
Käyttäjätunnusten ja salasanojen massiivinen tietokonata on koostettu yhteensä noin 420 000 verkkopalvelusta, joihin hyökkääjät ovat päässeet käsiksi. Joukossa on niin maailman suurimpien yritysten ylläpitämiä palveluita kuin pieniäkin sivustoja. Tapauksen paljasti New York Timesille Hold Security -niminen tietoturvayhtiö, joka oli viime vuonna mukana paljastamassa Adobeen kohdistunutta suuren kokoluokan tietomurtoa.
Tietoturvakonsultointipalveluita yrityksille myyvä Hold Security on miettinyt tarkkaan tiedon julkistusajankohdan, sillä Las Vegasissa on käynnissä Black Hat -tietoturvakonferenssi. Hold Security kertoi heti uutisen julkaisun jälkeen uudesta palvelusta, jonka tilaamalla yritykset voivat pysyä selvillä onko heihin kohdistunut tietomurtoa. Palvelun hinnaksi kerrottiin 120 dollaria kuussa, mutta ilmoitus palvelusta otettiin pois sen jälkeen kun Wall Street Journalin toimittaja alkoi kysellä siitä.

Lue myös nämä
Tägit
tietomurto Hold Security Black Hat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.