Windows 8 suoriutuu jo surkeammin kuin Vista aikoinaan

Manu Pitkänen
4. elokuuta, 2014 12:14

Windows 8:n ja 8.1:n yhteenlaskettu osuus tietokoneiden käyttöjärjestelmissä on laskenut toista kuukautta peräkkäin, kertoo Computerworld markkinatutkimusyhtiö Net Applicationsin lukuihin perustuen. Laskun myötä Windows 8:n ja 8.1:n kehitys on jopa surkeampaa kuin Vistalla vastaavana aikana (21 kuukautta julkaisun jälkeen).
Viimeisen vuoden ajan Windows 8:n käyttöönottoaste on ollut hieman korkeampi kuin mitä se oli aikoinaan Vistalla, mutta toukokuun jälkeen Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän osuus lähti laskuun. Näyttäisi siltä, että Windows XP:stä uudempaan ohjelmistoon siirtyneet käyttäjät ovat valinneet "kasin" sijaan Windows 7:n, jonka osuus on kasvanut hienoisesti viimeisten kuukausien aikana.
Longhorn-kriisin seurauksena julkaistua Windows Vistaa on yleisesti pidetty floppina, joten Windows 8:n suoriutumista ei voi erityisemmin kehua.
Net Applicationsin seurannan mukaan Windows 7:n on asennettu 51,22 prosenttiin tietokoneista. Niskalaukauksen jo saanut Windows XP on toisiksi yleisin käyttöjärjestelmä tietokoneissa vajaan 25 prosentin osuudella. Windows 8:n ja 8.1:n yhteenlaskettu osuus on 12,48 prosenttia.


Kuva: Computerworld

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows 8.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.