Applen jättimäinen yrityskauppa tuo heti ongelmia: Bose syyttää pantenttiloukkauksesta

Manu Pitkänen
26. heinäkuuta, 2014 9:58

Applen aikeet ostaa kuuloke- ja musiikkipalveluyhtiö Beats itselleen kolmella miljardilla dollarilla aiheuttivat muutama viikko sitten paljon hälinää teknologiamedioissa. Noin kolmeen miljardiin dollariin kohonnutta kauppahintaa ihmeteltiin paljon, koska Apple ei ole tiettävästi ikinä aiemmin maksanut yli miljardia yhdestäkään ostamastaan yhtiöstä.
Yrityskaupasta syntynyt mekkala kiinnitti äänentoistolaitteita valmistavan Bosen huomion ja se on nyt jättänyt Yhdysvaltain kansainväliseen kappakomissioon kanteen, jossa Bose syyttää Beatsiä sen melunvaimennusteknologioiden luvattomasta käytöstä. Bose vaatii Beatsin kuulokkeille maahantuontikieltoa ja korvauksia.
Beats perustettiin vuonna 2006 ja se on nopeasti kasvanut markkinajohtajaksi Yhdysvaltojen high-end-kuulokemarkkinoilla.
Bosen mukaan Beatsin kuulokkeissa hyödynnetään luvattomasti melunvaimennusteknologioita, joita käytettiin ensimmäisen kerran puolustusteollisuuden kuulokkeissa 1980-luvulla ja vuosikymmen myöhemmin kuluttajatuotteissa. Vaikka Bosen väitteillä saattaakin olla katetta, kanteen nostaminen Applen ostopäätöksen jälkeen tuskin on puhdas yhteensattuma. Applen ja Beatsin yrityskauppaa ei ole vielä saatettu päätökseen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Beats Electronics Bose
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.