Google aloittaa ihmiskokeet: Haluaa tehdä ihmisistä terveempiä

Manu Pitkänen
25. heinäkuuta, 2014 12:31

Google perusti viime vuonna vanhenemiseen liittyvien sairauksien hoitoon keskittyvän Calico-yhtiön. Tämän jälkeen internet-jätti esitteli maailmalle piilolinssiin integroidun verensokerimittarin. Nyt yhtiö on vienyt terveystutkimuksen uudelle tasolle, sillä se on aloittanut ihmisten perimän analysoinnin uusien diagnostiikkamenetelmien kehittämiseksi.
Google X -laboratorion hankkeisiin kuuluvan Baseline Studyn tarkoituksena on kerätä aluksi 175 ihmisen (anonymisoitu) perimä. Myöhemmässä vaiheessa tietopankkia voidaan laajentaa tuhansien ihmisten perimällä. Projektia johtaa Andrew Conrad, joka on kehittänyt edullisen ja laajassa mittakaavassa käytettävän HIV-tutkimusmenetelmän.
Baselinen tarkoituksena on perimätietojen avulla selvittää, miten erilaisia sairauksia voidaan diagnosoida paljon varhaisemmassa vaiheessa kuin nykyään. Googlen ajatuksena on kehittää lääketiedettä sairauksia estävään suuntaan (sairausten hoitamisen sijaan). Ongelmien ratkaisussa hyödynnetään Googlen käytössä olevaa valtavaa laskentakapasiteettia.

Lue myös nämä
Tägit
Google Google X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.