"Massiivista Windows-pommia" ei ole, eikä sitä tule

Manu Pitkänen
23. heinäkuuta, 2014 16:20

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella väläytti viime yönä pidetyssä sijoittajapuhelissa, että yhtiö työstää parhaillaan "Yksi Windows" -nimistä projektia. "Massiivisen Windows-pommin" nähtiin tarkoittavan sitä, että ohjelmistojätti hankkiutuu eroon puhelimille, tableteille ja tietokoneille suunnitelluista käyttöjärjestelmäversioista. Nadellan puheita on kuitenkin tulkittu hieman väärin.
"Yksi Windows" tarkoittaa käytännössä sitä, että Microsoft aikoo luoda yhden käyttöjärjestelmäytimen, jonka päälle aletaan lisätä tasoja kunkin laitetyypin vaatimusten mukaisesti. Yhteinen ydin toimii siis kaikkien käyttöjärjestelmien yhteisenä lähtökohtana, mutta käyttöjärjestelmiä tulee olemaan useita kappaleita kuten nytkin.
Yhden käyttöjärjestelmän mallille ei välttämättä ole edes tarvetta, sillä Microsoftin mukaan se aikoo tuoda käyttöjärjestelmät yhteisten rajapintojen piiriin. sen ansiosta sovellusta ei tarvitse koodata kuin kerran, minkä jälkeen sen pitäisi toimia niin puhelimissa, tietokoneissa kuin Xboxillakin (pienin muutosten jälkeen). Universaaleista Windows-sovelluksista Microsoft puhui jo keväällä Build-tapahtumassa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft Windows Phone Windows RT
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.