Intel: PC:n romahdus on jo ohi

Manu Pitkänen
16. heinäkuuta, 2014 11:05

Intel on julkaissut odotuksia paremman toisen vuosineljänneksen tuloksen. Yhtiön alkuperäisessä ennusteessa neljänneksen liikevaihdon ennustettiin olevan 13 miljardia dollaria, mutta kesäkuussa ennustetta päivitettiin 13,7 miljardiin dollariin. Toteutunut liikevaihto ylitti tuoreimmankin arvion, sillä Intelin prosessoreiden ympärillä liikkui keväällä 13,8 miljardin dollarin bisnes.
Liikevaihdosta syntyi 2,8 miljardin dollarin liikevoitto. Intelin mukaan odotuksia paremman tuloksen taustalla on PC-markkinassa tapahtunut käänne hieman parempaan. Markkinatutkimusyhtiöiden mukaan piristyksen taustalla on ollut Windows XP:n tuen päättyminen, mikä on saanut niin yrityksiä kuin kuluttajiakin tietokonekaupoille kevään aikana. Tietotekniikan jakelupalveluita tuottavan Synnexin mukaan XP:n tuoma piristysruiske olisi kuitenkin jo hälvenemässä.
Intel nosti osavuosituloksen julkaisun yhteydessä hieman loppuvuoden ennustettaan.
Yhtiön mukaan se on saavuttamassa tavoitteensa toimittaa kuluvan vuoden aikana yli 40 miljoonaa Intel-suoritinta tabletteihin. Alkuvuoden aikana prosessoreita oli toimitettu viisi miljoonaa, päivitettyä lukua yhtiö ei kertonut lehdistötiedotteessaan. Intelin mukaan yhtiö ensimmäiset 14 nanometrin Broadwell-piireihin perustuvat tuotteet tulevat markkinoille jouluksi. 14 nanometrin piirien laajamittaisempi julkaisu on huhujen mukaan kuitenkin päässyt lipsahtamaan ensi vuoden puolelle.
Lisää tietoa Intelin suorittimien aikatauluista ja ominaisuuksista kuultaneen syyskuun puolivälin paikkeilla, jolloin yhtiö järjestää vuosittaisen IDF-tapahtuman.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Broadwell
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.