Google haluaa lopettaa patenttrollien ruokkimisen

Manu Pitkänen
10. heinäkuuta, 2014 15:23

Niin sanotuista patenttitrolleista on tullut alati kasvava huolenaihe teknologiateollisuuden piirissä. Ongelma on kiirinyt jopa Valkoiseen taloon saakka, joka esitteli alkuvuonna omat toimenpiteensä, joiden avulla ongelma yritetään saada hallintaan. Google ja muutama muu teknologiayritys on päättänyt itsekin ottaa härkää sarvista kiinni ja tehdä ongelmalle jotakin.
Google, Canon, Newegg, Dropbox, SAP ja Asana ovat perustaneet License on Transfer Network -nimisen yhteenliittymän. Sen jäsenillä on täydet oikeudet hyödyntää omia patenttejaan kuten ne haluavat, mutta mikäli jäsen päättää myydä patenttejaan yhteenliittymän ulkopuoliselle yritykselle, tulee sen samalla myöntää lisenssi myytyihin patentteihin LOTNETin muille jäsenille.
Tavoitteena on vesittää patenttitrollien ansaintamalli perinpohjaisesti. Monesti patenttitrollit ovat yrityksiä, jotka eivät tee muuta kuin ostavat "oikeilta" yrityksiltä patentteja ja yrittävät niiden avulla lypsää muilta firmoilta rahaa. Patenttitrolleja vastaan on mahdotonta nostaa vastakanteita, koska niillä on harvemmin muuta liiketoimintaa kuin muiden yritysten kanssa käräjöinti.
LOTNETin mukaan jos se olisi perustettu jo vuonna 2005 ja sillä olisi takanaan tarpeeksi suuri kannatus, olisivat yritykset välttyneet jopa 100 miljardin dollarin kustannuksilta.

Lue myös nämä
Tägit
Google Canon patentti Dropbox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.