Elektronisen urheilun MM-kisoissa naiset ja miehet ottelevat samassa sarjassa

Manu Pitkänen
3. heinäkuuta, 2014 12:38

Kansainvälinen elektronisen urheilun liitto IeSF on muuttanut sääntöjään ja poistanut elektronisen urheilun MM-kisoista sukupuoleen perustuvan jaottelun. Aiemmin kisoissa oli tarkoitus otella naisten ja miesten sarjassa, mutta päivitettyjen sääntöjen johdosta syksyllä Azerbaidžanissa otellaan sekasarjassa ja vain naisille tarkoitetussa sarjassa.
Bakussa pidettävien kuudensien elektronisen urheilun MM-kisojen kisaohjelma muuttuu käytännössä vain niin, että aiemmin vain miehille tarkoitettuun sarjaan hyväksytään myös naiset. Naisten sarjan ohjelmaan ei tehty muutoksia lainkaan, koska sitä kautta naisten toivotaan kiinnostuvan nykyistä enemmän elektronisesta urheilusta.
Sukupuoleen perustuvaa sarjajaottelua on kritisoitu syrjiväksi. IeSF on perustellut käytäntöä sillä, että samanlaista jaottelua käytetään myös muussa urheilussa ja liitto haluaa profiloida elektronisen urheilun "oikeaksi urheiluksi".
Päivitys. Mainittakoon vielä, että elektronisen urheilun MM-kisojen karsintaturnauksiin voi osallistua Assembly-messuilla sukupuolesta riippumatta.

Lue myös nämä
Tägit
Elektroninen urheilu IeSF
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.